17.11.2017

Brownies

Bezlepkové čokoládové brownies s dýňovou náplní

Ingredience :

Náplň:
4 PL smetanového sýra (gervais, philadelphia, pomazánk. máslo)
½ hrnku dýňového pyré
1 vejce
3 PL medu/cukru
1 ČL mleté ​​skořice

Brownies:
⅔ hrnku bezlepkové mouky
½ ČL bezlepkového prášku na pečení
1 ČL skořice
1 tabulka hořké kvalitní čokolády
½ hrnku másla
1 hrnek medu/cukru
2 vejce

 

Postup :
Smetanový sýr, vejce, sladidlo a skořici promíchejte společně v misce do hladké a krémové hmoty. Odložte a troubu si předehřejte na 160 stupňů.
Formu o velikosti 15x20cm si vymažte a vysypte kakaem.
Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo a čokoládu, dokud nevznikne lesklá čokoládová poleva.
Ve velké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Do misky s moukou přidáme sladidlo, vejce a roztavenou čokoládu s máslem. Míchejte dokud nevznikne hladká tužsí čokoládová hmota.
Polovinu těsta nalijte do kakaem vysypané formy. Dýňový krém nalijte “cikcak” po čokoládové hmotě. Následně zalijte zbylou čokoládovou hmotou a horní část ozdobte zbytkem dýňového krému. Nožem nebo špejlí můžete rozprostřít a utvořit ornamenty.
Dáme péct do trouby na 35-40 minut. Podáváme rozkrájené na kostičky až po vychladnutí.

 

Další recepty