14.03.2018

Beránek s lentilkami

Bezlepkový beránek s lentilkami

 

Ingredience

  • 220 g bezlepkové uni mouky
  • 90 g třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 3 ks vajec
  • 1/2 bezlepkového prášku do pečiva
  • 110 ml slunečnicového oleje
  • Špetka soli
  • 1/2 hrnku bezlepkových lentilek od @probio.cz

 

Postup :

Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme kokosem.

Žloutky vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a po lžících přisypáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Do směsi nasypeme celé lentilky a na závěr vmícháme sníh z bílků.

Beránka pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175 °C asi 40 – 45 minut.

Hotového beránka ihned vyklopíme a necháme vychladnout. Zdobíme mašličkou a můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

 

 

 

 

Další recepty