06.06.2018

Bezinkové ombré cupcaky

Bezlepkové ombré cupcaky s bezinkovým sirupem

 

Ingredience :

3 hrnky bezlepkové uni mouky
2 čl bezlepkového prášku do pečiva
Špetka soli
2/3 hrnku bezinkového sirupu
1/2 hrnku mléka
1 kokosová smetana
1/4 sklenky oleje
2 vejce
1 čl kvalitního kakaa
Na polevu : 1 PL bezový sirup, 1 kvalitní tvaroh v alobalu

 

Postup :

V jedné míse smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl a skořice) kromě kakaa. V druhé míse smícháme všechny mokré ingredience pokojové teploty ( mléko, smetana, sirup, olej, vejce ).
Obě směsi spojíme a promícháme v jednolité světlé těsto bez hrudek.

Část světlého těsta odebereme do misky a přidáme 1 čl kakaa. To nám poslouží na ombré motivy ve světlém těstu.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Formičky plníme světlý. těstem do 3/4 jejich obsahu a na závěr dáme 1/2 lžičky tmavého těsta do středu. Pomocí špejle promícháme jemně obě těsta a vznikne nám ombré efekt.
Dáme péct do předehřáté trouby na 30-35 minut. Troubu otevíráme min. po 20 minutách, aby nám muffiny nespadly.

Podáváme samostatně nebo s tvarohem, který jsme osladili bezovým sirupem. Doporučuji kvalitní hutný tvaroh z alobalu, který je opravdu tuhý a neobsahuje tolik tekutiny.

Na závěr dozdobíme maceškami a květy bezu.

Další recepty