11.03.2018

Bezlepková pizza z domácí pekárny

Na blogu “přistál” nový článek s recenzí na domácí pekárnu Panasonic http://www.celiaxmoni.cz/recenze-domaci-pekarny-panasonic/

Kromě bezlepkového chleba, který jsem zkoušela v pekárně péct jsem chtěla vyzkoušet i další funkce, které pekárna umožňuje. Vyzkoušela jsem upéct domácí bezlepkovou pizzu.

V návodu (v anglické části) jsem našla recept na pizzu a rozhodla jsem se ji vyzkoušet v bezlepkovém podání.

 

Na přípravu bezlepkového těsta na pizzu v Panasonic pekárně budete potřebovat :

  • 450 g bezlepkové uni mouky
  • 1 čajová lžička bezlepkového droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 4 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 240 ml vody

Nikde jsem nenašla, jak postupovat dál, ale protože mám nějakou zkušenost s pečením, postupovala jsem následovně :

  • Do velké nádoby, která se nachází v hlavní části vně pekárny jsem nasypala mouku se solí, olej a vodu.  Odměrkou jsem do dávkovače sypkého droždí (v horní části) vsypala droždí a víko uzavřela.
  • Program na pečení pizzy je dle manuálu č. 28, takže jsem navolila a počkala na uhnětení těsta.
  • Po dokončení pogramu jsem těsto vyjmula, přenesla do dortové formy a vytvarovala po bocích vyšší okraje.

Protože miluju pizzu na smetanovém základu, připravila jsem si šunkovo-sýrovou pizzu se smetanovým základem.

Na náplň jsem použila tyto ingredience :

  • 1 kelímek smetany na šlehání
  • 1 mozzarella
  • 10 dkg šunky na plátky
  • 5 dkg salámu na plátky
  • 10 dkg sýru na plátky
  • 10 dkg nastrouhaného sýru/mozzarelly
  • 1/2 čajové lžičky soli

Mozzarellu nastrouháme na struhadle na drobno, přidáme smetanu a sůl. Důkladně promícháme a vlijeme na předem připravené těsto (v dortové formě) na pizzu. Ozdobíme šunkou, salámem a posypeme sýrem.

 

Pizzu dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 15-20 minut dozlatova.

 

Nakrájíme na osminky

 

A můžeme dozdobit čerstvými bylinkami. Já ozdobila rukolou.

 

A vychutnáme si pizzu do posledního trojúhelníčku 🙂

Další recepty