13.06.2018

Bublanina s třešněmi

Kakaová bublanina s třešněmi

Ingredience :

80 g rýžové mouky
2 kvalitní bílé jogurty (2x 150g)
2 vejce
1 PL sladidla (cukr nebo med)
1 čl holandského kakaa
1 čl bezlepkového prášku do pečiva
Třešně

Postup :

Třešně důkladně omyjeme a vypeckujeme.

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva a kakao. Rozklepneme dvě celá vejce, přidáme cukr, oba jogurty a vše důkladně promícháme.
Vznikne nám tak vláčné těsto, které nalijeme do předem vymazané/vysypané (kakaem) formy.
Ozdobíme třešnemi dle chuti a dáme péct na cca 30 minut při 175 stupňích.

Hotovou bublaninu můžeme pomoučit moučkovým cukrem a ozdobit mátou.

 

 

Další recepty