10.05.2018

Chřestové risoto s hráškem

Chřestové risoto s hráškem a parmezánem

 

Ingredience :

2 hrnky kulatozrnné rýže na risoto
1 cibule
1 ČL kvalitního másla
3 hrnky vody/vývaru
1 hrnek mléka
2 PL strouhanného parmezánu
Svazek zeleného chřestu
1/2 hrnku
 čerstvého/mraženého hrášku
sůl, pepř
Na ozdobu : Parmezán

 

Postup:

Na pánvi necháme rozehřát máslo, necháme na něm zesklovatět cibulku nakrájenou na jemno.
Přidáme na kolečka nakrájený chřest /zbavený tvrdých konců/ a hrášek. Promícháme, přidáme rýži s 3 hrnky vody/vývaru, 1 hrnkem mléka a necháme na mírném ohni dusit pod pokličkou.
Osolíme/opepříme, promícháme a čekáme dokud rýže nevsákne všechnu vodu/mléko do sebe.
Rizoto kontrolujeme, mělo by mít stále mazlavou konzistenci a nesmí být vysušené.
Vypneme, vmícháme 2 lžíce strouhaného parmezánu a důkladně promícháme.
Ozdobíme strouhaným parmezánem.

Další recepty