31.08.2017

Čočková polévka

Polévka z červené a černé čočky s rajčátky, mrkví, zdobené ředkvičkovými výhonky

 

 

Ingredience :

  • Olivový olej
  • cibule
  • 2 mrkve
  • 2 čl mletého kmínu
  • 1 čl kari
  • 1/2 hrnku cherry rajčátek
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 1/2 hrnku černé čočky
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • Sůl/pepř
  • Na ozdobu : ředkvičkové výhonky

 

Postup :

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli na drobno, mrkev na kolečka a necháme osmahnout do zlatova. Přidáme mletý kmín, rajčátka na kostičky, kari a důkladně promícháme. Rajčátka změknou a pustí nám trošku štávy, chvíli společně povaříme.

Do hrnce nalijeme omytou čočku, vývar a vodu. Přidáme sůl, pepř a přivedeme do mírného varu, dokud se mrkev a a beluga neuvaří. Pozor, aby se polévka nevařila hodně, protože může dojít k rozvaření čočky.

Po uvaření jednotlivých surovin vyjmeme 2 sběračky polévky a rozmixujeme do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovanou polévku vlijeme zpět do hrnce a zahustíme tak její konzistenci.

Hotovou polévku podáváme s ředkvičkovými výhonky.

 

Další recepty