02.02.2018

Čoko jáhlový koláč

Bezlepkový čoko jáhlový koláč bez mouky


Ingredience :
3/4 hrnku jáhel od @probio.cz
1 1/4 hrnku vody
3 vejce
50 ml kokosového oleje
100 g kvalitní bezlepkové čokolády od @probio.cz
3/4 hrnku sladidla /cukr, med, javorový sirup, datlový sirup/
1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
Na ozdobu : kvalitní čokoláda


Postup :
Jáhly propláchneme a dáme je vařit ve vodě. Jakmile jsou uvařené – měkké, rozmixujeme je na hladko nebo necháme celou strukturu – dle chuti.
Po vystydnutí přidáme vejce, olej, roztopenou čokoládu ve vodní lázni, sladidlo a prášek do pečiva.
Formu vymažeme a vysypeme kakaem.


Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 40 – 45 minut při 180 stupňích.
Po vychladnutí ozdobíme kvalitní čokoládou, kterou jsme rozehřáli ve vodní lázni.

 

Další recepty