28.05.2017

Prague Food Festival 2017

Tento víkend se v Praze nesl ve znamení tropů a dobrého jídla.

V Praze se totiž konal XI. ročník Prague Food Festivalu, který byl letos poprvé na přenádherném Vyšehradě.

Protože miluju jídlo, a seznam restaurací, které vařily své menu na festivalu byl TOP, musela jsem pozvání přijmout 🙂

U vstupu jsme dostali mapičku, grandy (peníze) na útratu, příbory a šli jsme na to 🙂

Mapička byla perfektně připravená a protože jsme šli v době oběda, naštěstí jsme se vyhnuli davu, který nás míjel, když jsme odcházeli. Vyšehrad je sice obrovský, ale není nafukovací a odpoledne se festival změnil v obrovskou tlačenici, a to byl pro mě čas na útěk 🙂

Den před festivalem, jsem měla možnost osobně vidět mistra italské kuchyně Morena Cendroniho, který se může chlubit dvěma Michelinskými hvězdami.

Koukat na jeho charisma a umění vařit, tak “jednoduché” a přitom báječné jídlo byl zážitek. Měla jsem možnost ochutnat den předem menu, které podával další den na Prague Food Festivalu, a byly to mušle sv.Jakuba s bramborovou kaší a pomodoro risoto na parmezánovém fondue = Foodporn !

A proč o něm mluvím? Právě Moreno měl přes celý víkend na festivalu kulinářské show ve stánku Kenwood.

Takže jste jeho charisma mohli vidět na festivalu osobně a ochutnat jeho vynikající menu, které připravoval pouze pro Prague food festival.

 

 

Výběr na festivalu byl opravdu velký – od hamburgerů, přes sushi, po cvčky až po luxusní šampaňské.

 

Moje první zastávka byla u mého oblíbeného podniku Kobe, kde dělají úžasné sushi, které v tropech osvěžilo.

Líbilo se mi, že měli jídla na stylizovaná před stánkem, aby každý viděl, co dostane 🙂

 

 

V Aureole, kam ráda chodím na večeři byla nabídka velmi zajímavá, ale odradila mě obrovská fronta.

V nabídce měli zmiňované cvrčky a sarančata, doplněné o to, co umí nejlépe a to sushi i asijskou kuchyni.

 

Nejvýraznější zdobení stánku a nejkrásnější výhled měl jednoznačně stánek Veuve clicquot.

Nádherný výhled na Podolí, balónky a chillout zóna.

 

Kromě cvrčku a sarančat bylo možné ochutnat i šneky.

Stánek, který nabízel speciality ze šneků, jako – paštiku, šneky ve vývaru a další kombinace byl obklopen ohromenými “zákazníky”

 

V poslední sekci, která byla nejhlučnější jsem si přišla na své, a našla výbornou Paellu plnou mořských plodů, která byla dobarvená sépiovým barvivem. Stačilo zakápnout limetkou, dát si Mojito a stánek La Bodeguity del medio zahnal moji “žízeň” v tak parném dnu a mohla jsem jít spokojená domů 🙂

 

 

Další články