10.01.2019

Taťkova polévka

“Taťkova” kapustová polévka

 

Ingredience :

1/2 kg brambor
1,5 l zeleninového vývaru/vody
200 g kapusty
100 g bezlepkové uzeniny v celku
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
1 mrkev
3 kuličky černého koření
1 lžíce červené papriky
Sůl, pepř a kmín

 

Postup :

Cibuli nakrájíme najemno. Uzeninu, okrájenou mrkev a brambory na kostičky.

Máslo rozpalíme ve velkém hrnci, přidáme zeleninu, stroužek česneku, uzeninu, kmín, černé koření a zaprášíme červenou paprikou. Za stálého míchání necháme opéct.

Kapustu nasekáme/natrháme na malé nudličky (které jsme zbavili tuhých částí) a přidáme do hrnce. Vlijeme vývar(vodu) a přivedeme k varu. Když jsou brambory měkké dochutíme polévku solí a pepřem.

Podáváme s bezlepkovým pečivem.

 

Další recepty