05.10.2018

Tvarohové knedlíky s jablky

Bezlepkové knedlíky s jablky, tvarohem a se skořicí

 

Ingredience :

250 g tučného tvarohu
1 vejce
15 PL bezlepkové mouky
1 PL másla pokojové teploty
5 PL mléka pokojové teploty
Špetka soli a skořice
Jablka
Na ozdobu : hrudkový tvaroh, skořice, moučkový cukr

POZOR : každá jablka jsou jinak sladká !

 

Postup :

Do mísy nasypeme mouku, vyklepneme tvaroh, přidáme vajíčko a důkladně promícháme.

Přidáme změklé máslo, mléko, skořici a špetku soli. Rukou vypracujeme hladké tvarohové těsto, ze kterého si vypracujeme bochánek, který necháme cca hodinu odstát v lednici.

Po hodině vyjmeme polovinu těsta, tu rozválíme na tenký plát a zbytek těsta necháme odpočívat v lednici do jeho zapracování.

Na tenký plát těsta si pokládáme měsíčky okrájených jablíček (bez jadýrek a slupky), jídelním nožem okolo nich vytvoříme čtverce a z nich v pomoučených dlaních tvoříme knedlíky.
(Bezlepkovo-tvarohové těsto je hodně lepivé a vláčné, proto je potřeba si dost dosypávat mouku, aby se vám nezalepily ruce 🙂

Hotové knedlíčky vhodíme do (špětkou osolené) mírně vroucí vody (nesmí se vařit). Jakmile vyplavou na povrch, poznáme že jsou hotové, ale v případě jablíček necháme povařit déle, aby uvnitř změkla.

Knedlíky podáváme s hrudkovým tvarohem,, máslem a skořicí.

Další recepty