02.08.2018
Bezlepkové palačinky
1 tučný tvaroh
1 smetana 30%
3 PL višňové marmelády
Sladidlo dle chuti
Palačinky připravíme dle mého receptu http://www.celiaxmoni.cz/bezlepkove-palacinky-2/
Na náplň budeme potřebovat višňovou marmeládu (bud’ kupovanou nebo si připravíme vlastní – na konci receptu najdete návod na přípravu).
Vyšleháme si šlehačkovou smetanu, kterou opatrně smícháme s tvarohem. Osladíme cukrem (já použila moučkový kokosový cukr) dle chuti a přidáme 3 lžíce višňové marmelády. Důkladně promícháme a můžeme do náplně nakrájet vypeckované višně pro její ovocnější chut’.
Palačinky pomažeme náplní, přeložíme a vložíme do pekáčku, který jsme si předem vymazali kokosovým olejem.
Zapékáme při 180 stupňích dokud nebude povrch palačinek zlatavý a okraje mírně křupavé.
Ingredience :
500 g višní
1,5 PL vody
Špetka soli
25 ml medu
1 čl agaru
Postup :
Višně důkladně omyjeme, vypeckujte a nasyme do kastrůlku. Podlijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme pod pokličkou při mírném ohni, dokud višně nezměknou a nepustí šťávu.
Jakmile se odpaří část vody a směs začně houstnout, přidáme sladidlo dle chuti.
Dle návodu připravíme agar, který po uvaření přidáme k višním a za mírného ohně promícháme s višněmi.
Hotovou marmeládou naplňíme skleničky, pevně zavíčkujeme a otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.