06.02.2018
Ingredience :
200 g pohankových vloček
150 g slunečnicových semínek
100 g dýňových semínek
50 g lněných semínek
50 g mletých lněných semínek
50 g chia semínek
1 PL soli
1 PL sušeného oregána
300 ml vody
Postup :
Připravte si formu na chleba a vylože ji pečícím papírem tak, aby okraje přesahovaly a mohly jste je zahrnout za okraje.
Do hluboké mísy nasypeme všechna semínka a vločky, přisypeme sůl a oregáno. To vše zalijeme 300 ml vody, důkladně promícháme a vznikne nám mokrá semínková směs.
Mokrou směs naběračkou napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Chia semínka hezky nabobtnají a spojí nám vše dohromady.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a formu vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut. Následně vyndáme a pomocí “zahrnutého” papíru vyklopíme chléb na plech a dáme dopéct na 35 minut. Chléb získá křupavou kurčičku a uvnitř bude vláčný. Uchovávejte v utěrce.