14.01.2022

Jemný celerový krém

Ingredience :

1 čl olivového oleje 

1 balení/1 ks řapíkatého celeru 

2 brambory 

1 stroužek česneku 

0,75 L vývaru/vody 

Malý plátek másla 

100 ml smetany na vaření/šlehání 

Sůl 

Na ozdobu : uzenina dle chuti 


Postup : 

V hrnci necháme rozehřát olej. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, stroužek česneku a řapíkatý celer.


Podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme do změknutí.

Pozor, celer se nesmí rozvařit !

Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem (s plátkem másla na zjemnění). 

Hotovou polévku zdobíme čerstvou natí řapíkatého celeru (já použila hráškovou nať) a smaženou uzeninkou (nakrájíme uzeninu na kostičky a osmažíme do křupava na pánvi s olejem).

Další články

21.07.2022 Pomazánka ze žluté cukety

Ingredience: 200 g žluté strouhané cukety se slupkou 1/2 cibule 1 striužek česneku 1 PL bílého jogurtu holandského typu (nebo zakysané smetany) Sůl, pepř, chilli Olivový olej čerstvá bazalka Postup : Cuketu nastrouháme na hrubo. Vložíme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. Olej rozpálíme na hlubší pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na větší plátky a česnek […]

12.05.2022 Kakaové řezy s ovocem a kakaem

Těsto : 300 g bezlepkové mouky Schar Mix Universal 140 g cukr krystal 140 ml mléka pokojové teploty 60 ml oleje 1 bezlepkový prášek do pečiva 3 vejce 3 PL kakaa špetka soli Na ozdobu : banán, jablko, granko Postup : Troubu si předehřejeme na 180 °C. Plech o velikosti si vymažeme a vysypeme (kokos, […]