14.01.2022

Jemný celerový krém

Ingredience :

1 čl olivového oleje 

1 balení/1 ks řapíkatého celeru 

2 brambory 

1 stroužek česneku 

0,75 L vývaru/vody 

Malý plátek másla 

100 ml smetany na vaření/šlehání 

Sůl 

Na ozdobu : uzenina dle chuti 


Postup : 

V hrnci necháme rozehřát olej. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, stroužek česneku a řapíkatý celer.


Podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme do změknutí.

Pozor, celer se nesmí rozvařit !

Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem (s plátkem másla na zjemnění). 

Hotovou polévku zdobíme čerstvou natí řapíkatého celeru (já použila hráškovou nať) a smaženou uzeninkou (nakrájíme uzeninu na kostičky a osmažíme do křupava na pánvi s olejem).

Další články

12.05.2022 Kakaové řezy s ovocem a kakaem

Těsto : 300 g bezlepkové mouky Schar Mix Universal 140 g cukr krystal 140 ml mléka pokojové teploty 60 ml oleje 1 bezlepkový prášek do pečiva 3 vejce 3 PL kakaa špetka soli Na ozdobu : banán, jablko, granko Postup : Troubu si předehřejeme na 180 °C. Plech o velikosti si vymažeme a vysypeme (kokos, […]

04.02.2022 Kuličky z mletého hovězího masa s parmezánem 

  Ingredience : 500 g mletého hovězího masa 1 vejce  1 menší červená cibule  40 g kukuřičné strouhanky  80 g jemně strouhaného parmezánu 1 menší stroužek česneku  1 PL sušeného oregána  Sůl a pepř  Postup : Do mísy vložíme mleté maso, vajíčko, prolisovaný česnek, červenou cibuli na malé kostičky, parmezán, oregáno, sůl a pepř dle […]