14.01.2022
Ingredience :
1 čl olivového oleje
1 balení/1 ks řapíkatého celeru
2 brambory
1 stroužek česneku
0,75 L vývaru/vody
Malý plátek másla
100 ml smetany na vaření/šlehání
Sůl
Na ozdobu : uzenina dle chuti
Postup :
V hrnci necháme rozehřát olej. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, stroužek česneku a řapíkatý celer.
Podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme do změknutí.
Pozor, celer se nesmí rozvařit !
Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem (s plátkem másla na zjemnění).
Hotovou polévku zdobíme čerstvou natí řapíkatého celeru (já použila hráškovou nať) a smaženou uzeninkou (nakrájíme uzeninu na kostičky a osmažíme do křupava na pánvi s olejem).
Ingredience : • 300 g bezlepkové mouky (bezlepkové Natures Promise nebo Schaer Mix Universal, Schar Mix Bread)• 450 g dýňového pyré• 125 ml mléka• 1 lžička soli• 2 vejce• 60 g másla pokojové teploty• 1/2 prášku do pečiva Na ozdobu : dýňová semínka a olivový olej Postup : Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a formu na […]
21.07.2022 Pomazánka ze žluté cuketyIngredience: 200 g žluté strouhané cukety se slupkou 1/2 cibule 1 striužek česneku 1 PL bílého jogurtu holandského typu (nebo zakysané smetany) Sůl, pepř, chilli Olivový olej čerstvá bazalka Postup : Cuketu nastrouháme na hrubo. Vložíme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. Olej rozpálíme na hlubší pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na větší plátky a česnek […]