25.03.2018
V domácí pekárně od Panasonic, na kterou jsem psala recenzi http://www.celiaxmoni.cz/recenze-domaci-pekarny-panasonic/ jsem chtěla zkusit upéct i něco sladkého, a tak jsem se rozhodla pro tradičního bezlepkového beránka, když se blíží Velikonoce 🙂
Protože je Velikonoční beránek jen “naše tradice” a nenajdete ho běžně po světě, musela jsem vymyslet vlastní recept, a to aby navíc fungoval i v domácí pekárně. Ale protože ráda přijímám výzvy, pustila jsem se do toho 🙂
Na druhý pokus se mi podařilo připravit v pekárně těsto na beránka, které odpovídalo strukturou tomu, které používám na beránka běžně.
Použila jsem toto složení ingrediencí :
Pro uhnětení těsta na beránka jsem zkusila tento postup :
Překvapivě bylo těsto (na druhý pokus) výborné konzistence a krásně se s ním pracovalo.
Formu s těstem jsem dala do předem předehřáté trouby při teplotě 175 °C a pekla cca 40 – 45 minut.
Hotového beránka poznáte tak, že se na zapíchnutou špejli nepřilepí těsto.
Beránka z formy vyklepneme (já to dělám vždy hned po vyjmutí z trouby), necháme ho vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.
Já sypala kokosovým moučkovým cukrem, který je naprosto vynikající !