18.03.2019

Celerový krém

Celerový krém

 

Ingredience:

1,5 l zeleninového vývaru (nebo vody)
3 brambory
1 mrkev
1 menší červená cibule
1 stroužek česneku
1/2 celeru
1 svazek řapíkatého celeru
Máslo
Sůl a pepř

 

Postup :

V hrnci necháme rozpustit máslo. Přidáme cibulku na kostičky a necháme zesklovatět.
Mrkev, celer a brambory okrájíme. Nakrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Necháme osmahnout a podlijeme vývarem tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme do změknutí.

Řapíkatý celer omyjeme. Použijeme cca 3-4 stonky (podle velikosti koupeného celeru) včetně lístků. Nakrájíme na jemno a nasypeme do hrnce se zeleninou. Zalijeme zbylým vývarem a povaříme do změknutí celeru. Pozor, celer se nesmí rozvařit !

Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Dochutíme solí a pepřem. Hotovou polévku zdobíme čerstvou natí řapíkatého celeru.

 

Další recepty