09.07.2019
Těsto na placku :
1 1/2 hrnku strouhané Mozzarelly na jemno
3/4 hrnku mandlové mouky (nebo uni bezlepkové mouky)
1 vejce
sůl, pepř a oregáno dle chuti
Náplň :
3/4 hrnku strouhané mozzarelly na jemno
1 PL olivového oleje
mořská sůl a pepř, oregáno dle chuti
Malá cuketa nakrájená na tenké plátky
Postup :
V misce smícháme strouhanou mozzarellu a mandlovou mouku. Přidáme vejce a sůl a promícháme.
Vznikne nám tužší těsto, ze kterého rukou vytvoříme libovolný tvar na plech, který jsme si předem vyložili pečícím papírem.
(Chléb by měl byt vysoký cca 0,5 cm a je lepší mu udělat mírně vyšší okraje, aby nám nepřetekla náplň.)
V další misce smícháme mozzarellu , olivový olej, sůl a pepř. Rozprostřeme na těsto.
Poklademe plátky cukety, posypte mírně strouhanou mozzarellou a posypeme oregánem.
Pečeme při 200 °C cca 10 až 12 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a kůrka není křupavá/zlatavá.