09.07.2019

Chléb s cuketou

Chléb s cuketou

 

Těsto na placku :

1 1/2 hrnku strouhané Mozzarelly na jemno

3/4 hrnku mandlové mouky (nebo uni bezlepkové mouky) 

1 vejce

sůl, pepř a oregáno dle chuti

 

Náplň :

3/4 hrnku strouhané mozzarelly na jemno 

1 PL olivového oleje

mořská sůl a pepř, oregáno dle chuti

Malá cuketa nakrájená na tenké plátky

 

Postup :

V misce smícháme strouhanou mozzarellu a mandlovou mouku. Přidáme vejce a sůl a promícháme.

Vznikne nám tužší těsto, ze kterého rukou vytvoříme libovolný tvar na plech, který jsme si předem vyložili pečícím papírem.

(Chléb by měl byt vysoký cca 0,5 cm a je lepší mu udělat mírně vyšší okraje, aby nám nepřetekla náplň.)

 

V další misce smícháme mozzarellu , olivový olej, sůl a pepř. Rozprostřeme na těsto.

Poklademe plátky cukety, posypte mírně strouhanou mozzarellou a posypeme oregánem.

Pečeme při 200 °C cca 10 až 12 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a kůrka není křupavá/zlatavá.

 

Další recepty