08.01.2019
Ingredience na 4 menší bulky :
Těsto :
* 1 kelímek cottage (170 g)
* 1 vejce
* 160 g mletých bezlepkových vloček/nebo pohankové mouky
* mořská sůl
* 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva (nemusí být!)
* Koření (já použila oregáno) a semínka na ozdobu
Postup :
Do mísy vyklepkneme vajíčko, cottage, špetku soli a mouku (s bzl. práškem do pečiva).
(Pokud použijeme bl vločky tak ty mixérem rozmixujeme na hladkou mouku. V případě pohankové mouky počítejme, že budou houstičky aromatičtější, ale cottage pohankovou pachut’ dost pohltí, takže nemějte strach. Obě mouky lze nahradit i klasickou UNI bezlepkovou moukou, ale to nebude recept přiřozeně bezlepkový !)
Směs osolíme a rukou nebo lžící vypracujeme vláčné těsto.
Rukou/nebo lžící si vytvoříme 4 části, ze kterých v dlani vytvoříme bochánky. Pokud se těsto hodně lepí, trošku si pomoučtě ruce nebo si na ruce dejte olivový olej. Hotové bochánky posypeme semínky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15-20 minut do zlatova při 180 stupňích.
(POZOR – na fotce jsou bulky z pohankové mouky. Barva bulek se může lišit podle použití mouky)