08.01.2019

Cottage bulky

Bezlepkové Cottage bulky se semínky

 

Ingredience na 4 menší bulky :

Těsto :
* 1 kelímek cottage (170 g)
* 1 vejce
* 160 g mletých bezlepkových vloček/nebo pohankové mouky
* mořská sůl
* 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva (nemusí být!)
* Koření (já použila oregáno) a semínka na ozdobu

 

Postup :

Do mísy vyklepkneme vajíčko, cottage, špetku soli a mouku (s bzl. práškem do pečiva).
(Pokud použijeme bl vločky tak ty mixérem rozmixujeme na hladkou mouku. V případě pohankové mouky počítejme, že budou houstičky aromatičtější, ale cottage pohankovou pachut’ dost pohltí, takže nemějte strach. Obě mouky lze nahradit i klasickou UNI bezlepkovou moukou, ale to nebude recept přiřozeně bezlepkový !)

Směs osolíme a rukou nebo lžící vypracujeme vláčné těsto.

Rukou/nebo lžící si vytvoříme 4 části, ze kterých v dlani vytvoříme bochánky. Pokud se těsto hodně lepí, trošku si pomoučtě ruce nebo si na ruce dejte olivový olej. Hotové bochánky posypeme semínky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15-20 minut do zlatova při 180 stupňích.

 

(POZOR – na fotce jsou bulky z pohankové mouky. Barva bulek se může lišit podle použití mouky)

 

Další recepty