20.08.2018
Ingredience :
3 hrnky bezlepkové mouky (nebo 2 hrnky pohankové mouky a 1 hrnek mandlové mouky)
1 čl soli
1 čl bezlepkového prášku do pečiva
1 čl sušeného oregána
2 ½ hrnku nastrouhané cukety (bez semínek)
3 vejce
½ šálku olivového oleje
Postup :
Předehřejte troubu na 170 °
Vajíčka rozšleháme s olejem do hladké hmoty. Přidáme na jemno nastrouhanou cuketu (se slupkou) a důkladně promícháme.
Ve velké míse smícháme mouku, sůl, oregáno a prášek do pečiva.
Suchou a mokrou směs spojíme v jedno hladké těsto, které nalijeme do předem vymazané formy pohankovou krupici.
Dáme péct cca na 50 minut.
Po vyjmutí vyklopíme a skladujeme v látkovém pytlíku nebo v lednici.