27.10.2024
Ingredience :
2 větší brambory (větší průměr, aby šly vykrojit vykrajovátkem)
Olej
Červená paprika
Nastrouhaný sýr
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Brambory nakrájíme na tenká kolečka a vykrojíme libovolné tvary (zbylé slupky můžeme dát zvířátkům a ze zbylých kousků brambor můžeme udělat bramborová kaši – neplýtváme 🙂 )
Vykrojené tvary poklademe na předem vyložený plech pečícím papírem.
Posypeme červenou paprikou, zakápneme olejem a mašlovanou potřeme celý jejich povrch, aby byly oranžové. Na závěr posypeme sýrem, zakápneme ještě cik-cak olejem a dáme péct do zlatova, křupava.
TIP : můžete potřít zauzlenou paprikou, posypat cheddarem.. chutím se meze nekladou 🙂
Podáváme s rajčatovou salsou