24.03.2020

Fazolová polévka s medvědím česnekem

Vynikající fazolová polévka s medvědím česnekem

 

 


Ingredience :

* 3 PL olivového oleje/plátek másla

* 2 velké mrkve

* 3 brambory

* 1 stroužek česneku

* 2 čl mletého sušeného oregána

* 1 hrnek sušených bílých fazolí

* 0,5l vody/vývaru

* 1 hrnek špenátových listů/medvědího česneku

* sůl a pepř

Na ozdobu : parmezán, bezlepkové pečivo, olivový olej, oregáno
Postup :

Fazole si necháme přes noc odmočit ve vodě. Před vařením je zcedíme (protože nechceme, aby byla polévka kalná, vodu z fazolí tedy nebudeme používat).

V hence necháme rozpustit máslo/nebo olivový olej. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, brambory na kostičky a stroužek česneku.
Přidáme fazole a promícháme vařečkou, tak aby se nám tuk krásně propojil se surovinami.

Zalijeme vývarem a necháme povařit dokud nám zelenina a fazole nezměknou.
Stáhneme ohěň a do polévky přidáme listy medvědího česneku/špenátu. Už nevaříme na velkém ohni, ale jen necháme mírně povařit, aby se nám listy nerozvařily a neztratily barvu.

Hotovou polévku dochutíme sušeným oregánem, solí a pepřem.

TIP : Jako přílohu doporučuji bezlepkové pečivo, které potřeme olivovým olejem, posypeme strouhaným parmezánem a sušeným oregánem. Dáme zapéct do trouby do zlatova.
Do polévky se take hodí lžíce zakysané smetany.

 

Další recepty