23.10.2024

Haloweenské perníčky 

Ingredience :

370 g bezlepkové mouky (nejlepší Nature’s promise směs na sladké pečení)

200 g cukr moučka

1 vejce pokojové teploty

6 PL medu

40 g másla pokojové teploty

1/2 bezl.prášku do pečiva

Kůra z 1 citrónu

14 hřebíčků

Špetka skořice

Kakao 

Vejce na potření

Poleva : 1 PL citrónové šťávy, 250 g cukr moučka, 1 bílek

Postup :

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme med a rozpuštěné máslo.

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, kakao, drcený hřebíček a na drobné nastrouhanou citrónovou kůru.

Sypkou směs poté spojíme s vyšlehanou směsí a vypasujeme hladké těsto, které necháme v lednici 2-3 dny odpočinout.

Za dva dny těsto rozválíme, vykrojíme motivy dle libosti a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme cca 6-7 minut při 220 stupních.

Upečené perníčky ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.

Po vychladnutí zdobíme bílkovo-citrónovou polevou.

Další recepty