23.10.2024
Ingredience :
370 g bezlepkové mouky (nejlepší Nature’s promise směs na sladké pečení)
200 g cukr moučka
1 vejce pokojové teploty
6 PL medu
40 g másla pokojové teploty
1/2 bezl.prášku do pečiva
Kůra z 1 citrónu
14 hřebíčků
Špetka skořice
Kakao
Vejce na potření
Poleva : 1 PL citrónové šťávy, 250 g cukr moučka, 1 bílek
Postup :
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme med a rozpuštěné máslo.
V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, kakao, drcený hřebíček a na drobné nastrouhanou citrónovou kůru.
Sypkou směs poté spojíme s vyšlehanou směsí a vypasujeme hladké těsto, které necháme v lednici 2-3 dny odpočinout.
Za dva dny těsto rozválíme, vykrojíme motivy dle libosti a vložíme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme cca 6-7 minut při 220 stupních.
Upečené perníčky ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se krásně leskly.
Po vychladnutí zdobíme bílkovo-citrónovou polevou.