30.03.2025
Ingredience :
1 kg mrkví
2 menší cibule
1 stroužek česneku
2,5 hrnku zeleninového vývaru (nebo vody)
1 menší kokosové mléko
Štáva z limetky
Sůl a pepř
Na ozdobu : čerstvý koriandr, mletý pepř, chilli
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Plech vyložíme pečícím papírem a mrkev, jednu cibuli a česnek na něm rozprostřeme. Zakápneme olivovým olejem a necháme péct, dokud nebude zelenina mírně zlatavá.
V hrnci necháme rozpustit trochu másla nebo olivového oleje, přidáme na drobno nakrájenou druhou cibuli a orestujeme.
Upečenou zeleninu přidáme do hrnce, zalijeme vývarem/vodou a necháme povařit do měkka.
Poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Odstavíme z plotny a přidáme kokosové mléko. Dochutíme solí, pepřem a čtávou z limetky.
Podáváme s čerstvým koriandrem, čerstvým/sušeným chilli.
TIP : pokud máte rádi chilli jako já, tak jej přidejte čerstvé/sušené k zelenině, která se bude vařit ve vývaru.