30.07.2025

Kynutá buchta z rýžové mouky s drobenkou 

Ingredience :

300 g rýžová hladká mouka

50 g máslo 

60 g cukr 

20 g droždí (1/2 kostky)

100 ml vlažného mléka

1 vejce

Sůl

Drobenka

50 g másla, 80 g mouky, 60 g cukr krystal, vanilkový cukr, špetka skořice

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem.

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.

Do hluboké mísy nasypeme mouku, máslo pokojové teploty, zbylý cukr, 1 vede a sůl.

Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme kynout cca hodinu na teplém místě.

Mezitím si omyjeme, osušíme špendlíky. Jsou malé, takže není třeba je zbavovat pecek. Pokud budete dělat se švestkami, doporučuji vypeckovat.

Těsto rozprostřeme po celé šíři plechu a začneme do něho vtlačovat ovoce. Na závěr posypeme drobenkou a dáme péct cca na 30 minut, dokud nezačne mít buchta zlatavé okraje.

Další recepty