23.10.2024
Ingredience :
1/2 střední dýně Hokkaido
Olivový olej
2 menší cibule
1 větší stroužek česneku
1 PL Kari pasta
500 ml vody
100 ml kokosového mléka (tuhého)
Sůl a pepř
Sušené chilli
Čerstvý koriandr
Postup :
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a její polovinu nakrájíme na kostičky (včetně slupky). Kousky dýně rozprostřeme na plech, přidáme oloupaný česnek a rozpůlenou cibuli.
Zakápneme olejem a dáme péct dokud nebudou okraje dýně mírně připečené.
Mezitím si rozehřejeme v hrnci olivový olej a něm necháme zesklovatět cibulku.
Přidáme lžíci kari pasty a promícháme vařečkou.
Jakmile je dýně upečená, přidáme do hrnce včetně oleje z plechu.
Zalijeme vodou, přidáme sušené chilli a chvíli povaříme do úplného změknutí dýně. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme a povaříme 3 minutky.
Odstavíme a rozmixujeme do hladká. Na závěr dochutíme solí, pepřem.
Podáváme zdobené sušeným chilli kořením a hrstí čerstvě nasekaného koriandru.
Můžete také dozdobit praženými semínky dle chuti.