23.10.2024

Nejlepší dýňová polévka s červeným kari a kokosovým mlékem

Ingredience :

1/2 střední dýně Hokkaido 

Olivový olej

2 menší cibule

1 větší stroužek česneku 

1 PL Kari pasta

500 ml vody

100 ml kokosového mléka (tuhého)

Sůl a pepř

Sušené chilli

Čerstvý koriandr

Postup :

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.

Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a její polovinu nakrájíme na kostičky (včetně slupky). Kousky dýně rozprostřeme na plech, přidáme oloupaný česnek a rozpůlenou cibuli.

Zakápneme olejem a dáme péct dokud nebudou okraje dýně mírně připečené.

Mezitím si rozehřejeme v hrnci olivový olej a něm necháme zesklovatět cibulku.

Přidáme lžíci kari pasty a promícháme vařečkou.

Jakmile je dýně upečená, přidáme do hrnce včetně oleje z plechu.

Zalijeme vodou, přidáme sušené chilli a chvíli povaříme do úplného změknutí dýně. Přilijeme kokosové mléko, zamícháme a povaříme 3 minutky.

Odstavíme a rozmixujeme do hladká. Na závěr dochutíme solí, pepřem.

Podáváme zdobené sušeným chilli kořením a hrstí čerstvě nasekaného koriandru.

Můžete také dozdobit praženými semínky dle chuti.

Další recepty