21.07.2022
Ingredience:
Postup :
Cuketu nastrouháme na hrubo. Vložíme do mísy a přebytečnou vodu slijeme.
Olej rozpálíme na hlubší pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na větší plátky a česnek na kolečka. Necháme zesklovatět (pozor, nesmí zčernat, aby nezhořkli). Přidáme cuketu a za občasného míchání necháme změknout. Pokud by se začala zelenina připalovat a přitom by ještě nebyla měkká, přidejte trošku vody.
Jakmile je zelenina měkká, tak odstavíme z plotny. Necháme trošku vychladnout. Přidáme lžíci jogurtu, promícháme a na závěr dokořeníme a přidáme čerstvě nakrájenou bazalku.
Podáváme na bezlepkovém chlebu nebo topince. Zdobíme lístky bazalky a čerstvým kořením.
Těsto : 300 g bezlepkové mouky 100 g cukr moučka 1 vejce 1 žloutek 2 PL medu 4 drcené hřebíčky 1/2 lžičky skořice 1 čl kakaa 100 g másla Na slepení : 1 karamelové salko Cca 170 g másla Postup : Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ze surovin na těsto si uhněteme těsto (ručně […]
10.11.2022 Dýňový chléb na slanoIngredience : • 300 g bezlepkové mouky (bezlepkové Natures Promise nebo Schaer Mix Universal, Schar Mix Bread)• 450 g dýňového pyré• 125 ml mléka• 1 lžička soli• 2 vejce• 60 g másla pokojové teploty• 1/2 prášku do pečiva Na ozdobu : dýňová semínka a olivový olej Postup : Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a formu na […]