10.11.2022
Ingredience :
• 300 g bezlepkové mouky (bezlepkové Natures Promise nebo Schaer Mix Universal, Schar Mix Bread)
• 450 g dýňového pyré
• 125 ml mléka
• 1 lžička soli
• 2 vejce
• 60 g másla pokojové teploty
• 1/2 prášku do pečiva
Na ozdobu : dýňová semínka a olivový olej
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a formu na chlebík (klasický rozměr 11×21 cm) si vymažeme olejem nebo máslem.
Dýni omyjeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Zbavíme vody, rozmixujeme do pyré a necháme vychladnout do pokojové teploty.
Bud’ můžeme těsto zpracovat ručně nebo v mixéru.
Mouku smícháme se solí a droždím.
Do misky/mixéru dáme nejprve mokré suroviny (mléko, dýně, máslo a a vejce) a následně přidáme suché suroviny (sůl, mouka a prášek do pečiva). Zapracujeme v jednolitou hmotu.
Těsto nalijeme do vymazané formy, pomažeme olivovým olejem, posypeme jeho povrch semínky a dáme péct na cca 35-40 minut, dokud není povrch mírně nazlátlý a chlebík je uvnitř propečený ( po 20 minutách pečení zkoušíme špejlí)
Těsto : 300 g bezlepkové mouky 100 g cukr moučka 1 vejce 1 žloutek 2 PL medu 4 drcené hřebíčky 1/2 lžičky skořice 1 čl kakaa 100 g másla Na slepení : 1 karamelové salko Cca 170 g másla Postup : Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ze surovin na těsto si uhněteme těsto (ručně […]
21.07.2022 Pomazánka ze žluté cuketyIngredience: 200 g žluté strouhané cukety se slupkou 1/2 cibule 1 striužek česneku 1 PL bílého jogurtu holandského typu (nebo zakysané smetany) Sůl, pepř, chilli Olivový olej čerstvá bazalka Postup : Cuketu nastrouháme na hrubo. Vložíme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. Olej rozpálíme na hlubší pánvi. Přidáme cibuli nakrájenou na větší plátky a česnek […]