02.12.2017

Těstovinový salát

Těstovinový salát s kuřecím masem, mrkví, červeným zelím a jogurtem

 

 

Ingredience :

2 plátky kuřecích prsou
250 g bezlepkových těstovin
300 g bílého jogurtu
2 větší mrkve
1/2 sklenice sterilizovaného červeného zelí (250 g)
olivový olej
sůl, pepř, koření na maso

Postup :

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi s olivovým olejem. Okořeníme dle chuti.
Mrkev nastrouháme na tenké nudličky, červené zelí zcedíme a obojí dáme do velké mísy.
Těstoviny uvaříme dle návodu, zcedíme a přisypeme k zelí a mrkvi.
Do mísy s těstovinami a zeleninou přidáme maso z pánve ( i s olejem ) a důkladně promícháme.
Na závěr přidáme jogurt a dochutíme solí/pepřem.
Salát můžete podávat teplý, studený z lednice, nebo lze připravit (bez masa) i jako příloha k masu nebo ke grilu.

 

 

Další recepty