10.04.2020

Velikonoční karabáče s medvědím česnekem

Velikonoční karabáče s medvědím česnekem


Ingredience :

250 ml plnotučného mléka

1 žloutek

1 čl cukru

2 čl soli

3 PL olivového oleje

10 listů medvědího česneku

500 g bezlepkové mouky Natures Promise 

40 g droždí čerstvého (nebo 1 balíček sušeného)

Vejce na potření

 

 

Postup :

Do hrnečku s cca 100 ml mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a dvě lžíce mouky. Necháme vzejít kvásek.

Do tyčového mixéru vložíme listy medvědího česneku a olivový olej. Rozmixujeme tak, aby nám zůstaly menší kousky listů.

Do kuchyňského robotu nasypeme mouku, zbytek vlažného mléka, žloutek, lžičku soli a rozmixovaný medvědí česnek včetně oleje. Necháme robotem vypracovat těsto, které se nám nelepí na stěny mísy.

Těsto vyjmeme a přeložíme do čisté mísy. Trošku zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme hodinu kynout na teplém místě.

Po vykynutí těsto vyklopíme na vál a vypracujeme libovolné tvary. Přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme ještě cca 15 minut kynout.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Karabáče potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatova (cca 25 minut).

Další recepty