28.05.2017

Velký Den

16.5. 2017 jsem měla možnost vařit na tiskové konferenci v rámci uvedení nového produktu na trh od značky Papei.cz.

Produkt, který se měl na tiskovce uvést byl zajímavý a sama ho určitě využiju, takže nebyl důvod spoluprací odmítnout.

Taková příležitost se neodmítá a to i když jsem měla na přípravu jen týden a něco – abych vymyslela dva recepty, nafotila je a šla je v plné “kráse” a pohodě předvést před desítkami novinářů.

Možnost vařit v tak luxusní restauraci, před tolika novináři, s možným bezvadným výstupem se neodmítá 🙂

 

Den “D”

Noc před dnem “D” jsem byla nervózní a spala jen dvě hodiny 🙂 Nervozita mě pohltila natolik, že jsem se bála selhání, přestože jsem si ve vaření jistá jak v kramflecích 🙂

V hlavě se mi promítalo jaká média tam budou a že budu vařit v Aromi na Náměstí Míru.

Restaurace je pro mě bezmála velmi luxusní, s vynikajícími kuchaři a s nádherným interiérem, takže strach byl oprávněný 🙂

Navíc každý máme svou kuchyň, své nádobí a zvyky, a jejich kuchyň byla veliká jako můj byt, takže to byl “velký” oříšek 🙂

 

Ale v 9: 30 jsem byla na značkách !

Smrt v očích, v rukou jsem neudržela ani telefon a unavená z toho, že jsem spala jen 2 hodiny.

Měla jsem ale to obrovské štěstí, že mě v kuchyni přivítal úžasný cukrář (který prošel nejlepšími hotely v Praze) Drahomír Peterka a jeho pozitivní energie mě dostala do pohodového stavu, a cítila jsem se jako doma.

A protože žiju z momentů a zážitků, tak tento bude patřit k těm nezapomenutelným 🙂 !

 

Pokud se budete chtít podívat na “live” záznam z mého rozhovoru pro Top Star na Primě, najdete jej zde :

Food blogerek je v dnešní době celá řada. My jsme ale pro vás dnes vybrali jednu výjimečnou. 28letá Monika totiž trpí nejtěžší formou celiakie a svůj blog se rozhodla věnovat všem, kteří se stejně jako ona nenají v normální restauraci.

Zveřejnil(a) TOP STAR dne 19. květen 2017

 

Chytrá vejce !

Již žádné skořápky, žádná salmonela, žádný žloutek jenž čeká týden v lednici na využití. Jsou tady chytrá vejce!! Vejce (4ks) a Vaječné bílky (7ks) neobsahují nic jen čisté vejce z ČR!

Žádná éčka ani strach z nemocí!

K dostání v Kauflandu za super cenu!.

 

Zní to jako reklama na něco úžasného, a taky je.

Vařím a peču denně, takže sama vím, kolik žloutků v lednici zůstane nevyužitých a jak často pracuji hlavně s bílky.

At už snídaně nebo sladké pečení, všude samá VEJCE 🙂

Před tiskovkou jsem musela zkusit jak se s vejci pracuje a nepoznala jsem rozdíl oproti těm ve skořápce.

Z bílků ušleháte dokonalý sníh, z vajec uděláte super omeletu a neřešíte skořápky, nebo prasklá vajíčka po cestě z nákupu.

 

 

Pro tiskovku jsem si připravila dva lehké fit recepty, které si můžete doma vyzkoušet 🙂

 

Vaječné Caprese košíčky

Ingredience :

1/2 balení bílky
1 balení vejce
2 balení mozzarella
10 velkých listků čerstvé bazalky
100 g cherry rajčat
1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
sůl/pepř
na ozdobu – lístky bazalky, cherry rajčata, párátka/špejle

Postup :
Do misky s vejci přidáme rajčata, nakrájená na kolečka.
Jedno balení mozzarelly nastrouháme na drobno, a druhou nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme do vajíčkové směsi s tím, že si trochu strouhané mozzarelly necháme na posypání. Přidáme na drobno nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
V druhé misce ušleháme z bílků sníh a přidáme do vaječné směsi.

Formu na muffiny vymažeme máslem/olejem a troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Formičky plníme do ¾ jejich objemu a posypeme mozzarellou.

Pečeme 10- 15 minut do zlatova. Vychladlé zdobíme lístkem bazalky a cherry rajčátkem, které upevníme párátkem/špejlí.

 

 

 

 

Fitness finger rollka

 

Ingredience :

Těsto :

1/2 balení bílky

1 balení vejce

1 hrst listového špenátu

1 ČL bezlepkového prášku do pečiva

sůl/pepř

 

Náplň:

10 dkg kvalitní krutí/kuřecí šunky

1x velké balení čestvého sýru (Gervais 190 g/Lučina vanička 120 g)

Pažitka

Sůl/pepř

 

 

Postup :

Tyčovým mixérem rozmixujeme špenát na drobno, přidáme vejce a rozmixujeme do hladka. Přidáme prášek do pečiva, sůl a pepř, a důkladně promícháme.

V druhé misce vyšleháme sníh z bílků a přidáme do špenátové směsi.

Obě směsi promísíme a vznikne nadýchaná hmota, kterou rovnoměrně vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, ve tvaru obdélníka.

Pečeme v předehřáté troubě cca 10-15 minut při 200 stupňích.

 

Pažitku nasekáme najemno a promícháme s čerstvým sýrem.

Těsto po vystydnutí odlepíme z pečícího papíru, pomažeme sýrem s pažitkou a jednu stranu poklademe šunkou. Zavineme v rolku a nakrájíme na stejně široké rolky. Podáváme nejlépe vychlazené.

 

Další články