19.09.2020

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Ingredience :

  • 1/2 červené cibule
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 2 střední cukety
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 smetana na vaření
  • sůl a pepř
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu

Na ozdobu : lístky bazalky, parmezán

 


Postup :

Na olivovém oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na malé kostičky.

Přidáme česnek, cuketu (se slupkou) nakrájenou na kostičky a podlijeme vývarem. Necháme povařit do změknutí cukety.

Cuketu rozmixujeme do hladké konzistence, zahustíme smetanou a parmezánem. Dochutíme solí a pepřem.

Zdobíme lístky bazalky a strouhaným parmezánem.

Další recepty