03.09.2019

Barevná polévka

Barevná polévka s červenou čočkou

 

Ingredience :

Olivový olej

Červená cibule

1 stroužek česneku

2 brambory

1 malá dýně Hokkaidó

1 hrnek špenátových listů

rajčata v plechovce

1 hrnek červené čočky

1,5 litru zeleninového vývaru

sůl a pepř

Petrželka/koriandr

 

Postup :

Na oleji necháme zesklovatět cibulku.

Přidáme stroužek česneku, brambory a dýni (včetně slupky) na kostičky.

Zalijeme vývarem tak, aby byla zelenina pod hladinou, dáme na hrnec pokličku a podusíme do měkka.

Jakmile je zelenina měkká, do hrnce vyklopíme rajčata, přisypeme čočku, listy špenátu a zalijeme vývarem.

Vaříme cca 15 minut tak, aby se nám čočka nerozvařila.

Dochutíme pouze solí a pepřem. Podáváme s čerstvými cherry rajčátky nebo s bezlepkovým pečivem.

 

Další recepty