03.09.2019
Barevná polévka s červenou čočkou
Ingredience :
Olivový olej
Červená cibule
1 stroužek česneku
2 brambory
1 malá dýně Hokkaidó
1 hrnek špenátových listů
rajčata v plechovce
1 hrnek červené čočky
1,5 litru zeleninového vývaru
sůl a pepř
Petrželka/koriandr
Postup :
Na oleji necháme zesklovatět cibulku.
Přidáme stroužek česneku, brambory a dýni (včetně slupky) na kostičky.
Zalijeme vývarem tak, aby byla zelenina pod hladinou, dáme na hrnec pokličku a podusíme do měkka.
Jakmile je zelenina měkká, do hrnce vyklopíme rajčata, přisypeme čočku, listy špenátu a zalijeme vývarem.
Vaříme cca 15 minut tak, aby se nám čočka nerozvařila.
Dochutíme pouze solí a pepřem. Podáváme s čerstvými cherry rajčátky nebo s bezlepkovým pečivem.