25.05.2019
Jarní polévka s chřestem
Ingredience :
1 PL másla
1 pórek
4 hrnky vývaru
1 větší brambora
1/2 hrnku hrášku
1 svazek zeleného chřestu (8-10 stonků)
1 stroužek českého česneku
Sůl a pepř
Postup :
V hrnci necháme rozpustit máslo. Přidáme pórek, který jsme si předem nakrájeli na kolečka (pouze zelená část) , česnek a hrášek. Orestujeme a přidáme brambory na kostičky. Zalijeme vývarem a necháme povařit cca 15 minut.
Jakmile budou brambory měkčí, nasypeme do polévky chřest na kolečka (zbaveny dřevnatých konců) a povaříme 3-5 minut, tak aby byl chřest změklý, ale ne rozvařený (pozor ! Nesmí ztratit barvu).
Polévku odstavíme, necháme trochu vychladnout a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladka (já nechala i kousky zelcniny, protože mi to tak chutná více).
Polévku dochutíme solí, pepřem a podáváme s bezlepkovými krutony nebo smetanou.