15.04.2019

Minestrone

Italská polévka minestrone 

 

 

Ingredinece :

1,5 l zeleninového vývaru/vody
1 PL olivového oleje
1 stroužek česneku
1 malá červená cibule
1 plechovka loupaných rajčat (400 g)
2 větší brambory
1/2 plechovky cizrny (200 g)
1 vetší mrkev
2 malé cukety
sůl a pepř
Postup :
Do hlubokého hrnce nalijeme olivový olej a necháme zpěnit cibulku a česnek na malé kostičky.
Zeleninu (brambory, mrkev, cuketu se slupkou) nakrájíme na malé kostičky. Cizrnu zcedíme, přidáme k zelenině a dáme do hrnce. Promícháme vařečkou a zeleninovou směs podlijeme vývarem, tak aby byla ponořená. Dusíme na mírném ohni cca 10-15 minut dokud nebude zelenina měkká (ne rozvařená!)
Přidáme loupaná rajčata a podle chuti polévku osolíme a opepříme.Dolijeme zbylým vývarem a polévku povaříme cca 30 minut na mírném ohni. Odstavíme a podáváme s nastrouhaným parmezánem

Další recepty