10.10.2020

Mungo polévka s rajčaty a špenátem

Mungo polévka s rajčaty a špenátem

Ingredience :

  • 250 g mungo fazolí
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 malá červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 100 g listů špenátu
  • 1,25 l  zeleninového vývaru nebo vody
  • 250 g cherry rajčat
  • sůl a pepř, chilli
  • citrón

Na ozdobu : čerstvý kopr

 


Postup :

Mungo fazole nasypeme do mísy, zalijeme dostatkem vody a necháme přes noc nabobtnat.

Na olivovém oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na malé kostičky a česnek na drobné plátky.

Přidáme mrkev na kolečka, brambory na kostičky a propláchnuté mungo fazole. Zalijeme vývarem/vodou a necháme vařit do změknutí.

Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, kopr nasekaný na jemno a španátové listy. Povaříme ještě 10 minut.

Dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.

Podáváme zdobené kousky čerstvých rajčat a nasekaným koprem.

Další recepty