09.04.2018
Ingredience :
1 hrnek mungo semen
2 mrkve
1/2 hrnku kuliček hrášku
1/2 hrnku mražených listů špenátu
1 cibule
1 čl másla
2 litry vody
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
sůl/pepř
Na ozdobu : naklíčená mungo semena a jarní cibulka
Postup :
Hrnek mungo semen nasypeme do mísy a necháme je přes noc nabobtnat ve vodě.
Následující den si připravíme hrnec, do něj vložíme máslo a vsypeme na drobno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme nabobtnaná mungo semena, která předtím zcedíme a opláchneme vlažnou vodou. Promícháme s cibulí a máslem, přidáme nové koření, bobkový list, na kolečka nakrájenou mrkev, špenát a 2 litry vody. Necháme povařit, dokud nám nezměknou semena i mrkev.
Z hrnce vyjmeme sběračku (kdo chce více hustější polévku, tak nabere více) polévky a rozmixujeme ji ve vedlejší nádobě tyčovým mixérem do kašovité konzistence. Rozmixovanou část polévky následně vrátíme do hrnce s polévkou, která nám polévku zahustí namísto použití mouky. Přidáme hrášek, sůl a pepř a necháme ještě jemně provařit.
Podáváme zdobené naklíčenými mungo semeny a s bezlepkovým pečivem.