09.03.2019

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

 

Ingredience :

Olivový olej
Červená cibule
1 stroužek česneku
3 brambory
2 mrkve
rajčata v plechovce
1 hrnek červené čočky
1,5 litru zeleninového vývaru
sůl a pepř
Petrželka/koriandr
 

Postup :

Na oleji necháme zesklovatět cibulku.
Přidáme stroužek česneku, na kolečka nakrájenou mrkev a brambory na kostičky.
Zalijeme vývarem tak, aby byla zelenina pod hladinou, dáme na hrnec pokličku a podusíme do měkka.
Jakmile je zelenina měkká, do hrnce vyklopíme rajčata, přisypeme čočku, a zalijeme vývarem.

Vaříme cca 15 minut tak, aby se nám čočka nerozvařila. Dochutíme solí a pepřem

Další recepty