07.11.2019
Pravý polský boršč (bez zákvasu)
Ingredience :
1 kg červené čepy
1,5 litry vody
500 g vepřového masa (vepřová kotleta nebo žebírka)
250 g kořenové zeleniny (mrkev a petržel)
1 stroužek česneku
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
1 čl sušené majoránky
1 čl octa
Sůl a pepř
Postup :
Do vody s hrncem vložíme maso, bobkové listy, nové koření, česnek a osolíme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a pozvolna vaříme.
Když je maso téměř měkké, přidáme okrájenou zeleninu – mrkev, petržel a červenou řepu (na poloviny) a vaříme na mírném ohni pod pokličkou.
Když jsou zelenina a maso měkké dochutíme solí, mletým pepřem, octem a majoránkou.
Hotový vývar přecedíme a podáváme čistý. Bud jako nápoj v hrnku, nebo s vařeným vajíčkem.