03.06.2018

Broskvový koláč

Svěží bezlepkový koláč z kokosové mouky s broskvemi a s broskvovým pyré

 

Ingredience :

  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 6 vajec pokojové teploty
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1/4 hrnku kokosového mléka (ne vody)
  • 6 PL medu
  • 1/2 ČL citrónové kúry
  • 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli
  • Broskve
  • broskvové pyré (broskve, vanilkový pudink, sladidlo)
  • Na ozdobu : broskve a javorový sirup

 

 

Postup :

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vložíme do trouby pánev s kokosovým olejem, který se nám teplotou roztaví. Jakmile se olej rozpustí, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
V míse zapracujeme vejce, kokosové mléko, med a citrónovou kúru.
V druhé misce zkombinujeme kokosovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
Obě směsi spojíme v jednolité těsto a přidáme kokosový olej. Důkladně promícháme a přidáme na kostičky nakrájené broskve.
Těsto nalijeme do předem vymazané formy a dáme péct na 35-40 minut.
Po upečení necháme dort vychladnout a polijeme ho broskvovým pyré, které jsme připravili tak, že uvaříme bezlepkový vanilkový pudink dle návodu a do něho vmícháme broskvové pyré, které jsme nechali v jiném kastrůlky rozvařit do měkka. Vznikne nám tak pudinkovo-broskvové pyrě, kterým polejeme vrchní část dortu.
Jako poslední krok si nakrájíme broskve na měsíčky a necháme z obou stran opéct na javorovém sirupu na pánvi. Následně je vyskládáme na pudinkovo-broskvové pyré a necháme vychladnout.

Další recepty