03.06.2018
Broskvový koláč
Svěží bezlepkový koláč z kokosové mouky s broskvemi a s broskvovým pyré

Ingredience :
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 6 vajec pokojové teploty
- 1/2 hrnku kokosové mouky
- 1/4 hrnku kokosového mléka (ne vody)
- 6 PL medu
- 1/2 ČL citrónové kúry
- 1 ČL bezlepkového prášku do pečiva
- špetka soli
- Broskve
- broskvové pyré (broskve, vanilkový pudink, sladidlo)
- Na ozdobu : broskve a javorový sirup
Postup :
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Vložíme do trouby pánev s kokosovým olejem, který se nám teplotou roztaví. Jakmile se olej rozpustí, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
V míse zapracujeme vejce, kokosové mléko, med a citrónovou kúru.
V druhé misce zkombinujeme kokosovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
Obě směsi spojíme v jednolité těsto a přidáme kokosový olej. Důkladně promícháme a přidáme na kostičky nakrájené broskve.
Těsto nalijeme do předem vymazané formy a dáme péct na 35-40 minut.
Po upečení necháme dort vychladnout a polijeme ho broskvovým pyré, které jsme připravili tak, že uvaříme bezlepkový vanilkový pudink dle návodu a do něho vmícháme broskvové pyré, které jsme nechali v jiném kastrůlky rozvařit do měkka. Vznikne nám tak pudinkovo-broskvové pyrě, kterým polejeme vrchní část dortu.
Jako poslední krok si nakrájíme broskve na měsíčky a necháme z obou stran opéct na javorovém sirupu na pánvi. Následně je vyskládáme na pudinkovo-broskvové pyré a necháme vychladnout.