16.12.2023

Mandlová slepovaná srdíčka

Těsto :

  •   300 g mandlové mouky (nebo bezlepkově směsi na sladké pečení Nature’s promise)
  •   200 g másla
  •   100 g moučkového cukru
  •   50 g mletých mandlí
  •   1 vejce
  •   2 PL kakaa
  •   1 čl citrónové kůry

Krém:

  •   150 g másla
  •   1 PL moučkového cukru
  •   150 g nutelly nebo jiného oříškového krému

Poleva :

  •   100 g hořké čokolády
  •   5 PL smetany ke šlehání
  •   plátky mandlí na posypání

Postup :
 
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, plech si vyložíme pečícím papírem.

Na vál si vysypeme mouku.
Do mouky nakrájíme máslo na tenčí platy, cukr, vejce, mandle, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme odpočinout do lednice na půlhodinku.

Mezitím si připravíme krém tak, že si smícháme všechny ingredience dohromady. Necháme v lednici vychladnout.

Těsto rozválíme na vále a vykrajujeme srdíčka. Vždy dvojice do páru, abychom je mohli poté slepovat. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem s mírnými rozestupy a pečeme 8-10 min.

Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a s cukrovím nemanipulujeme. Zlomilo/zrkoutilo by se.
Poté mažeme a slepujeme dohromady. Slepovaná srdíčka dáme do lednice, aby vychladla a krém nám zatuhnul, aby se při namáčení do čokolády nerozpojily.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a namáčíme v ní horní část srdíček. Poté posypeme mandlovými plátky. Necháme v lednici srdíčka s čokoládou zatvrdnout.

Další recepty