16.12.2023
Těsto :
Krém:
Poleva :
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, plech si vyložíme pečícím papírem.
Na vál si vysypeme mouku.
Do mouky nakrájíme máslo na tenčí platy, cukr, vejce, mandle, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme kompaktní těsto, které dáme odpočinout do lednice na půlhodinku.
Mezitím si připravíme krém tak, že si smícháme všechny ingredience dohromady. Necháme v lednici vychladnout.
Těsto rozválíme na vále a vykrajujeme srdíčka. Vždy dvojice do páru, abychom je mohli poté slepovat. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem s mírnými rozestupy a pečeme 8-10 min.
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a s cukrovím nemanipulujeme. Zlomilo/zrkoutilo by se.
Poté mažeme a slepujeme dohromady. Slepovaná srdíčka dáme do lednice, aby vychladla a krém nám zatuhnul, aby se při namáčení do čokolády nerozpojily.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a namáčíme v ní horní část srdíček. Poté posypeme mandlovými plátky. Necháme v lednici srdíčka s čokoládou zatvrdnout.