24.10.2017
Ingredience na těsto :
5 vajec
250 g rýžové mouky
1 bezlepkový prášek do pečiva
2 dcl rýžového mléka
2 PL stévie/medu
špetka soli
Krém : 2 vaničky tvarohu, kokosový cukr
Poleva : čerstvé jahody, 1 l pomerančový džus, med, 1x bezlepkový vanilkový puding
Postup :
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme se sladidlem a kypřícím práškem do hladka.
Postupně do směsi z žloutku přidáváme mouku a mléko, aby konzistence těsta byla mírně hustší.
Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh.
Formu vymažeme kokosovým olejem, vysypeme pohankovou moukou a vlijeme těsto.
Pečeme při 150 stupních cca 30 minut.
Po vychladnutí pomažeme tvarohovým krémem (smícháme tvaroh a kokosový cukr), ozdobíme jahodami a dáme ztuhnout do lednice.
Do kastrůlku nalijeme 3/4 litru pomerančového džusu, osladíme medem dle chuti a mícháme dokud nebude džus teplý (nesmí se vařit – bublat), zbylý džus dáme do skleničky a rozkvedláme v něm puding v prášku.
Obsah skleničky vlijeme do kastrůlku s horkým džusem a za stálého míchání necháme zhoustnout v puding.
Na závěr opatrně lijeme puding na buchtu vytaženou z lednice a necháme v lednici ztuhnout pár hodin.
Podáváme s lístkem meduňky nebo s domácí šlehačkou.