14.02.2018
Domácí “raffaello”
Ingredience :
60 g jáhel
1 plechovka kokosového mléka (400-425ml)
1 PL kokosového cukru
3 PL mletého kokosu
Na ozdobu : Mandle, Mletý kokos
Postup :
Na suché teflonové pánvi opražíme jáhly (Pozor, nesmí se spálit, jen je hezky opražte, aby zavoněly 🙂
Do hrnce nalijeme kokosové mléko, přidáme opražené jáhly a uvaříme do měkka.
Během vaření přidáme cukr a nezapomeneme kaši míchat, aby se nám nezačala připalovat na dno hrnce.
Jakmile bude kaše hotová, přidáme do hrnce mletý kokos a důkladně promícháme.
Kdo má rád hladší konzistenci, tuto směs rozmixuje tyčovým mixérem. Pokud vám nevadí struktura kokosu a jáhlí, nemixujte. Tuto směs dáme do lecničky cca na 2 hodiny odstát.
Studenou směs vyndáme z lednice a začneme formovat kuličky. Lžičkou si nabereme menší množství hmoty, do jejího středu si dáme oloupanou celou mandli a začneme v dlaních koulet kuličky. Vzniklou kuličku obalíme v mletém kokosu.
Hotové kuličky můžeme zabalit do papírové krabičky, sáčku nebo je vložit do malých papírových muffinkových košíčků.