03.03.2019
Ingredience na 5 tartaletek :
160 g bezlepkové směsi (60g bezlepkových ovesných vloček, 60 g rýžových vloček, 30 g pohankových vloček , 10 g lnu) = nebo 160 g bezlepkových vloček
50 g másla
1 vejce
(Med, bude-li třeba)
Náplň : 1 tvaroh, 1 vejce, med dle chuti a ovoce
Postup :
Připravte si kuchyňský procesor. Nejprve v něm rozmixujte všechny ingredience zvané směs. (Buď vše rozmixujete na jemnou mouku nebo necháte s menšími kousky jako já.)
Přidáte vejce, změklé máslo a rukou vypracujete vláčný základ, který necháme v lednici odpočinout (cca 20minut).
Připravíme si formičky, které vymažeme máslem a vysteleme je směsí z lednice tak, abychom měli uprostřed důlek na náplň a vyšší okraje.
Plníme náplní, kterou jsme si připravili následovně. Tvaroh, vejce a ovoce jsme promíchali ( já to dělám vidličkou, protože chci aby mi zůstaly maliny s kousky, ale můžete rozmixovat dle chuti do hladka). Na závěr náplň dochutíme sladidlem a plníme.
Pečeme cca 20-25 minut při 180 stupních. Hotové tartaletky poznáme tak, že je náplň uvnitř tuhá a ne tekutá.