15.10.2020
Ingredience na polévku :
1 konzerva červených fazolí
1 menší konzerva kukuřice
1 konzerva loupaných rajčat
1 mrkev na kolečka
1 menší červená cibule
1 l zeleninového vývaru
Olivový olej
Čerstvý koriandr, sůl, pepř
Špetka mletého chilli (nemusí být !) nebo čerstvá pálivá paprička
Na ozdobu : zakysaná smetana, koriandr, mleté chilli
Ingredience na trhané kuřecí maso :
600 g kuřecích prsou
2 PL olivového oleje
Sušené chilli
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1/2 litru vody
1 PL mleté červené papriky
1 PL římského kmínu
Sůl a pepř
Postup :
V hrnci, na olivovém oleji necháme zpěnit cibulku. Přidáme mleté chilli (nebo chilli papričku), mrkev na kolečka, zcezenou kukuřici a fazole. Necháme chvíli osmahnout. Přidáme trochu vývaru a necháme povařit.
Do hrnce přilijeme loupaná rajčata a dolijeme zbytek vývaru. Polévku přivedeme k varu a povaříme dokud není mrkev měkká. Přidáme nasekaný čerstvý koriandr.
Polévku dochutíme dle chuti (chilli, pepř, sůl).
Servírujeme s kuřecím trhaným masem, čerstvým koriandrem a zakysanou smetanou.
Trhané kuřecí maso :
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a nechte s trochou chilli změknout na rozehřátém oleji.
Přihoďte česnek na plátky, nechte chvíli rozvonět, zasypte lžící sladké papriky a lžičkou římského kmínu a přidejte očištěné maso vcelku.
Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme cca hodinu dokud není maso úplně měkké.
Maso vyjmeme, natrháme rukama na tenká vlákna a vložíme ho zpět do omáčky. Promícháme.
Hotové trhané maso podáváme na teplé mexické polévce.