30.01.2024

Pečené brambory s dipem z uzené makrely a mrkví

Ingredience :

1 celá uzená markela
300 g menších brambor
1 tvaroh
2 mrkve
1 stroužek česneku
Menší cibule
Sůl a pepř
Čerstvá pažitka

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Plech vyložíme pečícím papírem.
Brambory rozkrojíme do jejich 3/4 délky, rozevřeme, pokapeme olejem a dáme péct, dokud nebudou měkké/upečené. Necháme vychladnout.

Makrelu si vykostíme a maso natrháme na menší kousky do misky.
Přidáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibulku a prolisovaný stroužek česneku.
Mrkev nastrouháme na struhadle na tenké nudličky a přidáme do směsi.
Na závěr dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanou pažitkou.

Tuto směs vložíme mezi opečený brambor a máme vydatný/zdravý oběd nebo večeři.

Podáváme na lůžku z trhaného ledového salátu.

Další recepty