17.02.2021

Beluga v kokosovém mléce s batáty, špenátem a mrkví

Beluga v kokosovém mléce s batáty, špenátem a mrkví


Ingredience :

  • 1 čl oleje (já použila kokosový)
  • 1 menší červená cibule
  • 1 čl mletého zázvoru
  • 2 menší mrkve
  • 1 ½ čl červeného kari
  • 1 ½ hrnku belugy
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 menší batáta
  • 2 hrnky čerstvého špenátu
  • sůl a pepř


Postup :

V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme nakrájenou cibuli na drobno, mletý zázvor a mrkev na malé kostičky. Orestujeme cca 1-2 minuty.

Přidáme kari pastu, černou čočku, promícháme a orestujte další minutu.

Následně do pánve přidáme loupaná rajčata, kokosové mléko a 1 hrnek zeleninového vývaru. Mícháme, aby se ingredience propojily a uvařily. Vaříme pod pokličkou cca 20 minut za občasného míchání a postupně přidáváme zbývající vývar.

Přidáme kostičky batátu a vaříme dalších 15 minut do jeho změknutí.
Pokud jsou všechny suroviny uvařené, do pánve nasypeme špenát a promícháme.

Dochutíme solí a pepřem dle chuti.

Hotový pokrm má kašovitou konzistenci a můžeme jej ozdobit čerstvými špenátovými listy.

Další recepty