17.02.2021
Beluga v kokosovém mléce s batáty, špenátem a mrkví
Ingredience :
Postup :
V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme nakrájenou cibuli na drobno, mletý zázvor a mrkev na malé kostičky. Orestujeme cca 1-2 minuty.
Přidáme kari pastu, černou čočku, promícháme a orestujte další minutu.
Následně do pánve přidáme loupaná rajčata, kokosové mléko a 1 hrnek zeleninového vývaru. Mícháme, aby se ingredience propojily a uvařily. Vaříme pod pokličkou cca 20 minut za občasného míchání a postupně přidáváme zbývající vývar.
Přidáme kostičky batátu a vaříme dalších 15 minut do jeho změknutí.
Pokud jsou všechny suroviny uvařené, do pánve nasypeme špenát a promícháme.
Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Hotový pokrm má kašovitou konzistenci a můžeme jej ozdobit čerstvými špenátovými listy.