20.04.2019

Beránek s jogurtovou polevou a fialkama

Přirozeně bezlepkový beránek

 

 

Ingredience :

150 g třtinového cukru

4 žloutky

10 PL vlažné vody

10 PL oleje

200 g čirokové mouky

50 g kaštanové mouky

(nebo 250 g bezlepkové uni mouky)

1/2 bezlepkového prášku do pečiva

1 hrnek květu fialek

sníh ze 4 bílků

 

Poleva :

200 g bílé čokolády

100 g bílého jogurtu řeckého typu

 

 

Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

V kuchyňském mixéru utřeme cukr se žloutky. Přidáme vlažnou vodu a oleje. Šleháme a začneme postupně přidávat směs mouku a prášku do pečiva.

Až se nám těsto krásné promíchá, vypneme mixér a opatrně přidáváme lžící fialky a sníh tak, aby nám vzniklo nadýchané těsto s celými květy fialek.

Formu vymažeme, vysypeme pohankovou krupicí nebo kokosem a vlijeme těsto 1 cm pod okraj formy.

Pečeme cca 35 minutna . Po upečení beránka vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a vyklepeme.

Vychladnuteho beránka zalijeme jogurtovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme roztopili čokoládu, do které jsme po jejím vychladnutí přimíchali jogurt. Polevu posypeme květy fialek a necháme vychladnout 

 

Další recepty