20.04.2019
Přirozeně bezlepkový beránek
Ingredience :
150 g třtinového cukru
4 žloutky
10 PL vlažné vody
10 PL oleje
200 g čirokové mouky
50 g kaštanové mouky
(nebo 250 g bezlepkové uni mouky)
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
1 hrnek květu fialek
sníh ze 4 bílků
Poleva :
200 g bílé čokolády
100 g bílého jogurtu řeckého typu
Postup :
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V kuchyňském mixéru utřeme cukr se žloutky. Přidáme vlažnou vodu a oleje. Šleháme a začneme postupně přidávat směs mouku a prášku do pečiva.
Až se nám těsto krásné promíchá, vypneme mixér a opatrně přidáváme lžící fialky a sníh tak, aby nám vzniklo nadýchané těsto s celými květy fialek.
Formu vymažeme, vysypeme pohankovou krupicí nebo kokosem a vlijeme těsto 1 cm pod okraj formy.
Pečeme cca 35 minutna . Po upečení beránka vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a vyklepeme.
Vychladnuteho beránka zalijeme jogurtovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme roztopili čokoládu, do které jsme po jejím vychladnutí přimíchali jogurt. Polevu posypeme květy fialek a necháme vychladnout