10.12.2020

Bezlepkové crinkles

Bezlepkové popraskané sušenky, nebo-li crinkles

 

Ingredience :

* 150 g bezlepkové hořké čokolády (min.70% čoko)
* 6 PL (86g) másla
* 210 g bezlepkové mouky (Nature’s promise uni směs)
* Bezlepkový prášek do pečiva (já použila bezlepkový prášek do perníku pro lepší chut)
* Špetka soli
* 200g cukr krystal
* 1 vanilkový cukr
* 2 vejce pokojové teploty

Na ozdobu :
* Cukr moučka

 

 


Postup :

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech si vyložíme pečícím papírem.

Ve vodní lázni roztopíme čokoládu a máslo. Necháme vychladnout.

V kuchyňském robotu necháme vyšlechat vejce s cukrem do hladké pěny (trvá to několik minut). Do této směsi budeme lžicí pomalu přidávat čokoládu (nesmí být horká, jinak by se nám směs zdrcla) a necháme robotem promísit.

Mouku smícháme se špetkou soli a práškem do pečiva. Promícháme lžicí a pomalu přidáváme do čoko směsi.

Těsto nesmí být tuhé, bude mírně tekuté. Hotové těsto dáme na chvíli do lednice, aby se nám s ním dobře pracovalo.

Do misky nasypeme cukr moučka. Těsto vytáhneme z lednice, pomocí lžíce budeme nabírat hmotu a v dlaních tvořit kuličky. Tyto kuličky budeme obalovat v cukru, který ale nebudeme oklepávat. Čím více cukru, tím lepší efekt 🙂

Crinkles pečeme 8-12 minut. Čas je neurčitý, ale vždy záleží na velikosti kuliček, které připravujete. Hotové crinkles mají “křupavou” kůrčičku a uvnitř jsou krásně měkké.

 

POZOR : Pokud je přepečete, budou tvrdé. Troubu v průběhu otevírejte, kontrolujte na dotyk 🙂

 

 

Další recepty