12.05.2019

Buchta s rebarborou

Buchta s rebarborou

Ingredience :

300 g hladké čirokové mouky (nebo 300 g UNI bezlepkové mouky)
2 domácí vejce
1/2 hrnku sladidla do těsta (cukr, med)
300 g kvalitního jogurtu
1/2 hrnku oleje
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
Rebarbora
1 čl skořice a 1 PL cukru

 

Postup :

Rebarboru očistíme od slupky a nakrájíme na kostičky. Promícháme v misce se skořicí a lžicí cukru.

Do kuchyňského mixéru vyklepneme vajíčka, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej a jogurt.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a po lžicích vkládáme do vyšlehaného základu.

Plech vysypeme pohankovou krupicí a vylijeme těstem. Těsto posypeme rebarborou a vložíme do předem vyhřáté trouby (180 °C).
Pečeme 30-35 minut.
Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Další recepty